Lanthandel i Brebol

När du ändå är på väg ut på Lisö, eller därifrån, åker du förbi Anna Britas lanthandel i Bredbol. Tyvärr har lanthandeln inte längre öppet. Men om du frågar snällt kanske du får titta in i hennes lanthandelsmuseum med varor, inventarier mm från en mer än 150-årig verksamhet. Numera bedrivs inte längre någon verksamhet i Lanthandeln.

Blåklockans Hantverk & Café

I lummig grönska och just intill Skärlinge by ligger Blåklockans Hantverk och Café. Här kan du strosa runt lite i verkstad och butik för att beskåda lokala konstnärers alster i olika utställningar. Bertil Reuterstig startade verksamheten i Kalvnästorpet i Skärlinge på Lisö redan 1979. Själv arbetar Bertil främst med trä och silversmide men den s.k. Lisögruppen ställer ut blomsterarrangemang, textila hantverk, tennarbeten, keramik mm hos Blåklockan.

Vid Blåklockan finns kaffeservering. Utställningen och butiken har öppet lördagar och söndagar året runt klockan 11-16. Juni-augusti är det även öppet vardagar klockan 13-17.

Fållnäs Gård

Ägaren till Fållnäs Gård, Henrik Toll, startade i februari 1990 en omfattande renovering av gårdens norra flygel. Syftet med renoveringen är att återskapa den gamla 1700-tals miljön.

Den norra flygeln fanns redan på 1470-talet men brändes i juli 1719 av ryssarna. Den byggdes upp igen och det första huset stod färdigt 1784. Numera finns där både en loppis och konstutställningar.

Stenstrand

Stenstrand är en underbar strand längst ut på Torö söder om Nynäshamn, som ger en stark känsla av Gotland. Det är en näst intill mytomspunnen plats bland landets surfare, men hit hittar även fågelskådare, barnfamiljer och ett och annat brudpar. Härifrån kan man se öppen horisont och blicka ut över Landsort.

Ditt Användarnamn (din fastighetsbeteckning) är det vi använder för att verifiera din behörighet att logga in. Se dessa anvisningar. I och med att du ansökt om inloggning medger du också att dessa uppgifter lagras i syfte att hålla reda på inloggningar på hemsidan.