Sida efter inlogg2018-08-21T09:48:30+00:00

Om Skärlinge By

Skärlinge by ligger på Lisö, i Stockholms sydvästra skärgård. Det finns gott om öar runt omkring men man kan också se ”rakt ut i havet”. Lisö är, trots namnet, numera bara en halvö med bilväg hela vägen ut. Den ligger ca en och en halv mil söder om Sorunda i Nynäshamns kommun, liksom ”på insidan” av den triangel som Södertörn utgör.

Byn består av 273 fritidshus. Marken i byn, liksom stora områden runt omkring, ägs av Skärlinge samfällighetsförening, vilket gör att vi förfogar över både skog och fiske. Även om fisket rent allmänt har försämrats de sista åren så kan man ju alltid terapimeta lite från en brygga eller en av klipporna runt byn.

I byn finns en egen båthamn med en mängd praktiska arrangemang för både små och stora båtar. Vill du ha plats för egen båt finns det goda möjligheter för det. Avgiften är ca 500 – 750 kr per år beroende på båtplatsens storlek. Läs mer under rubriken Båt.

Det finns en badplats med badbryggor, hopptorn och sandstrand. På stranden finns också en stor fin grill och en plats med lägereld och sittstockar. Lika populärt på nyårsafton som vilken sommarkväll som helst.

Har man en gång dansat kring vår midsommarstång eller skrålat med i allsången på en av våra pubkvällar så förstår man varför folk söker sig hit!