En gång i tiden fanns det tre grundmodeller av hus här i byn.
Ett litet hus, ett mindre hus och ett pyttelitet hus…
… med det var då det!
 
Det är svårt att idag säga vad som är ett standardhus. Redan då det började byggas (1967) så fanns det invändiga varianter på den golvyta som kom med de tre grundtyperna. Den vanligaste planlösningen för mellanstorleken var i alla fall två små sovrum, ett stort allrum och ett kök. En del kanske kallar det kokvrå för att det inte är möblerbart, men i och med att det hänger ihop med allrummet så är gränsen flytande. Dessutom toalett och garderober/klädkammare.

Rätt snart efter starten började det hända saker. Alla fick bygga en ”friggebod”, som det ju inte hette på den tiden. En del gjorde det till gäststuga, en del till snickarverkstad eller trädgårdsbod, eller rent av en kombination av flera funktioner. På senare år har fler och fler byggt ytterligare en gäststuga. En ”äkta” Friggebod! Fler och fler hus har invändig dusch. Med de nya Atterfalls-reglerna för tillbyggnad kommer ännu fler varianter se dagens ljus.

Ursprungsmodellen saknade veranda till entrén och många kombinerade bygget av veranda med utbyggnad av våtrum och rent av verandor och däck som sträcker sig över hela framsidan av huset, ja rent av runt huset.

Numera finns det en uppsjö av varianter. Vissa har kvar ursprungsmodellen, andra är utbyggda till det dubbla och till oigenkännlighet. Fantasin känner inga gränser! Vissa skapar sammanhang mellan enheterna med tak och däck, en del gör uterum, orangerier, altaner, balkonger och verandor.

Ditt Användarnamn (din fastighetsbeteckning) är det vi använder för att verifiera din behörighet att logga in. Se dessa anvisningar. I och med att du ansökt om inloggning medger du också att dessa uppgifter lagras i syfte att hålla reda på inloggningar på hemsidan.